Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Stilsäkra vinterjackor som håller dig varm

november 2017

Det är bara att inse fakta, om du vill hålla dig varm under vintern i vårt nordiska klimat så kommer du att behöva en tjock och rejäl jacka. Det låter kanske tråkigt och inte särskilt snyggt, men så behöver det inte alls vara. Faktum är att jack­trenderna för höst- och vinter­säsongerna i år bjuder in till många olika typer av jackor som är både riktigt snygga och håller oss varma. Kolla bara in alla godbitar här nedan!

Färgglada fuskpälsar

Jackor i fuskpäls har varit populärt sedan flera år tillbaka, men då har vi mest sett dem i mer neutrala färger som svart och grått. I år är det dags att verkligen gå loss på färger som grönt, blått och rött. Ja, välj din favoritfärg helt enkelt! Med en färgglad fuskpäls får du genast en riktigt edgy look och sticker ut ur mängden samtidigt som du lyser upp i vinter­mörkret – det är ju någonting som verkligen kan behövas!

Statementkappan

En kappa i längre modell håller dig varm även under de kyligaste dagarna. Om du dessutom vågar dig på att välja någon annan färg än de klassiska basfärgerna som svart, grå och beige är du även riktigt trendig i höst och vinter. Något som vi redan har hunnit se otroligt mycket av hos flera av världens modeikoner är den så kallade “statementkappan”. Med andra ord en kappa som verkligen syns och "make a statement". Vill du inte köra på en färgglad variant funkar en svart- och vitrutig precis lika bra för att uppnå samma effekt.

Pufferjackan

Den så kallade “puffer”-jackan är en trend som fullkomligt har exploderat under den senaste tiden. Detta är en höst- och vinterjacka som garanterat håller dig riktigt varm och som passar extra bra till dig som har en lite mer sportig stil. Samma sak gäller här som med de föregående jack­modellerna, välj gärna en färgglad variant för en extra trendkänsla. Men det allra, allra trendigaste när det kommer till den här typen av jacka är att satsa på en i metallic. Vågar du?

Teddykappan

Kappor i teddy­material har också varit populärt väldigt länge. Till skillnad från tidigare år domineras inte marknaden av teddykappor i svart och grått, utan istället andra ljusare basfärger som beige och vitt – med dessa färger lyser du också upp i höst­mörkret, fast på ett mer diskret sätt jämfört med färgerna på jackorna ovan. Detta är en perfekt typ av kappa att bära i höst och vinter för dig som har en mer nedtonad stil som går åt det romantiska hållet.

Martina Olsson

Publicerad 2017-11-14 21:00