Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Strandväskan

juni 2017

Den bästa sommarväskan är den där du får plats med allt som behövs för säsongens roliga aktiviteter. Inför långa dagar på stranden behövs en del nödvändigheter så som bikini, ombyte, en bra bok, solskyddskräm och kanske något att äta och dricka; därför behövs en rymlig, lätt och tålig strandväska att lägga allt i. Det finns tre favoriter som hyllas lite extra i sommar nämligen strå-, nät- och canvasväskan och vidare variation av de här tre sorterna är stor.

Stråväskan

It-väskan för i år är den klassiska stråväskan. Denna enkla men klassiska väskmodell användes bland annat av stilikoner som Jane Birkin redan på 1960- och 70-talet och gör nu comeback i modevärlden. Strandväskan som aldrig varit hetare än nu är lika snygg som den är praktisk. Den rymmer mycket och när du inte har med den till stranden fungerar den lika bra som en inredningsaccessoar i hemmet för att lägga tidningar eller böcker i eller som förvaring av småsaker. Stråväskan är också trendig att slänga över axeln under en shoppingrunda på stan.

Canvas

En annan strandväska som aldrig går ur tiden är den i slitstark canvas. Välj en rymlig och snygg modell i ett tyg du gillar. Det finns ett stort utbud både för den som gillar färg och mönster men även för den som föredrar en mer stilren och dämpad look. Välj bland mängder av olika storlekar och modeller i butikerna.

Nät

Från början skapad för fiskare i Frankrike som behövde plats att förvara sin fångst, har nätväskan idag blivit en trendig accessoar inom modevärlden. En påse i nät är perfekt för blöta badkläder eller för att ta med sig en baguett och en flaska bubbel till kvällsdoppet en varm sommardag. Den fungerar även utmärkt som shoppingväska när du ska till mataffären, då värnar du dessutom lite extra om miljön eftersom du skippar plastpåsen.

Passa på att införskaffa dig en ny favoritväska inför soliga sommardagar!

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-06-17 13:00