Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

The Met Gala

maj 2018

Varje år under den första måndagen i maj är det dags för The Met Gala (även känd som The Met Ball). För er som har missat vad det här är för typ av event så är det en gala som hålls på Metropolitan Museum of Art i New York i syfte att samla ihop pengar till deras Costume Institute. Den allra första Met-galan hölls 1948 och då hade man bjudit in New Yorks allra finaste societeter i hopp om att de skulle donera pengar till olika konstprojekt.

Idag är The Met Gala det allra största och mest välkända eventet när det kommer till att samla in pengar till så kallad “fashion art” och de allra kändaste ansiktena inom mode, film och musik går på galan för att donera pengar till museets Costume Institute, fira invigningen av den senaste konst­utställningen och sist men inte minst – för att visa upp sig på röda (eller ja, vita i det här fallet) mattan i storslagna kreationer!

Gästerna kommer inte bara dit för att titta på konst, utan faktum är att de faktiskt även bär konst på sina egna kroppar. Man slutar aldrig att förvånas över alla fantastiska kreationer som visas på Met-galans röda matta år efter år. Dresscoden är alltid densamma som temat på utställningen som ska invigas, och årets tema som gästerna skulle tolka var “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”.

Här nedan listar vi de 10 kändis­gästerna som vi tycker har tolkat temat på de vackraste, bästa och kreativaste sätten!

Nicki Minaj

Först ut har vi Nicki Minaj, hon kom till galan iklädd en röd klänning och ett långt rött släp. Gissa vad hon skulle föreställa? Precis, djävulen! Angående sitt klädval säger hon: “I'm the bad guy and I wanted to make sure the bad guy was here”. Så lyder även en textrad ur hennes senaste singel "Chun-Li". Så kanske var klädvalet ett sätt för henne att ge den nya singeln lite extra uppmärksamhet, vem vet? Något vi däremot vet att hon ville ge extra uppmärksamhet till och representera med sitt klädval är staden New York City där hon är uppväxt, och därför valde hon att bära en klänning av New York-designern Oscar de la Renta. En annan sak som vi är helt säkra på är att hon ser helt fantastisk ut i denna röda kreation!

Cardi B

Detta var Cardi B:s allra första Met-gala, och vilken debut hon gjorde! Den gravida rap­artisten tog verkligen hela galan med storm i sin Moschino-kreation. Hon fullkomligt glänser! Den där gamla myten om att man inte skulle kunna vara snygg och sexig samtidigt som man är gravid är numera ett minne blott.

Ariana Grande

Ariana Grande tog tolkningen av temat till nästa nivå, det kan man lugnt säga. Hon dök nämligen upp på galan iklädd en klänning inspirerad av Michelangelos målning “The Last Judgement” som du hittar inuti det Sixtinska kapellet. Men andra ord, inuti påvens privata kapell i Vatikanen. Och som hon bär upp den! Klänningen är designad av Vera Wang och vi vet inte om det var Vera, Ariana eller någon annan som kläckte den här idén, men oavsett vem så tycker vi att den är briljant!

Blake Lively

Det är inte första gången skådespelerskan Blake Lively hänför oss med sin skönhet och får oss att fundera över om hon inte är en riktig prinsessa ändå. Något vi dock inte behöver fundera över är hur lång tid det tog att göra den juvel­beströdda Versace-klänningen som hon bar på galan, eller hur mycket smyckena hon bar var värda. Det har skådespelar­stjärnan gett oss klara besked om; klänningen tog 600 timmar att tillverka och värdet på smyckena uppgick till två miljoner dollar. Vi vågar inte ens tänka på hur mycket klänningen är värd, förmodligen betydligt mer än vad vi någonsin kommer att ha råd med i alla fall. Men ja, vad ska man säga. Alla Gossip Girl-fans vet ju att bara det bästa är gott nog åt Serena van der Woodsen – the queen of the Met steps!

Selena Gomez

I kontrast till Nicki Minaj så gick Selena Gomez all-in på den änglalika looken. Det blev mycket skriverier efter att dessa bilder på Selena publicerades, många hånade henne nämligen för hennes “fake tan-fail” i ansiktet. Men det kan vi inte se något av, lite bronzer har väl aldrig skadat någon? Vi tycker i alla fall att Selena är bedårande i sin vita dröm till klänning och guld­skimriga, glowiga makeup!

Rihanna

När det gäller Rihanna så kan man vara säker på att man alltid kommer att få extra allt. Hon kallas ju inte “the Queen of the Met Gala” för ingenting. Därför var det kanske inte jätte­förvånande att det var just hon som äntrade Met-galan som en pärl­beströdd påve. För är det någon som både vågar och kan bära upp en sådan outfit så är det Rihanna. Och precis som alla andra så älskar vi denna outfit som designades av Margiela. Vi har aldrig sett en coolare påve, och vi tvivlar starkt på att någon av er har gjort det heller, eller vad säger ni?

Kylie Jenner

Met-galan blev Kylie Jenners första röda mattan-framträdande sedan hon födde dottern Stormi. Och snacka om att Stormi har en cool mamma! Inte nog med att hon bär en av de ballaste svara klänningarna vi någonsin har sett (om någon säger att svart är tråkigt, då har de inte sett Kylie Jenners “The Met Gala”-outfit, det är ett som är säkert), hon toppar dessutom hela outfiten med de blingigaste Instagram-brillorna som någonsin har skådats. Nej, en coolare morsa får man leta efter, och det länge!

Gigi Hadid

De båda supermodell­systrarna Hadid var såklart på plats och här ser ni den ena av dem, Gigi Hadid. Faktum är att de valde att matcha sina outfits med varandra på ett inte helt oväntat, men ändå lite roligt sätt. De körde nämligen på “Saints and Sinners”-draget där Gigi fick vara "Saint" och Bella fick vara “Sinner”. Klänningen som Gigi bar är designad av Versace och ska dra tankarna till ängla­vingar. Nu är ni nyfikna på hennes systers outfit va? Ingen fara, scrolla vidare så får ni se!

Bella Hadid

Som sagt, Bella Hadid var “Sinner”-systern och hade därför självklart valt en helsvart outfit dagen till ära. Precis som Kylie Jenner så bevisar även Bella här att svart absolut inte behöver vara tråkigt. Men trots att det är väldigt mycket som pågår i den här outfiten så är det ändå det Bella har på huvudet som är allra mest intressant tycker vi. Varför, kanske ni undrar? Jo, hon bär nämligen ett huvud­smycke som har sytts in i hennes hår. Och detta huvud­smycke väger inte mindre än – ja, hör och häpna – 4,5 kilo! Vi vet i alla fall vilket ordspråk som Bella verkligen har tagit fasta på; vill man vara fin får man lida pin.

Rosie Huntington-Whiteley

Sist ut på denna lista men kanske också den personen som bar den allra vackraste kreationen på hela galan är modellen Rosie Huntington-Whiteley. Ingen av er kan väl missa vad hon kom som? Med sin guld­gloria och en Ralph Lauren-klänning som glimrar ikapp med himlens alla stjärnor är hon den allra finaste ängeln vi någonsin har skådat!

Martina Olsson

Publicerad 2018-05-31 12:00