Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

The sock boot

oktober 2017

Har du svårt att förstå meningen med strumpor i skor? Kanske gör strumpan att kängorna känns obekväma och trånga eller så halkar den av hälen stup i kvarten. Say no more! Nu kan du köpa strumpa och sko i ett! Trenden kallas för sock boots och är precis vad vi vill pryda våra fötter med i höst! Vi har inspirerats av street­style och valt ut 5 par skor att klicka hem NU!

Glöm hoptrasslade skosnören och dragkedjor som fastnar – sock-bootsen är här! Kändisar som setts strosa runt i sock-boots är bland annat Rihanna, Kendall Jenner och systrarna Bella och Gigi Hadid. Flera av våra svenska bloggare och influensers, som Hanna MW och Sania Claus Demina, har också hakat på trenden. Sock-boots finns i alla möjliga färger ute i butiker just nu. Ett annat stort plus är hur sjukt bekväma de är! Som att gå i strump­lästen utomhus! Sock-boots finns i flera olika varianter när det kommer till klack och klackhöjd. Alltifrån den låga taxklacken som vi sett mycket av den senaste tiden, till högklackat och block­klack.

Balenciaga

Balenciaga har visat upp en hel del olika sock-boots de senaste säsongerna. I SS17, AW17 och Prefall17 kollektionerna men även nu senast under SS18-visningen! Deras sock-boots har höga skaft och spetsiga tår och finns i många olika färger och mönster. Från blommigt och cerise till dova färger och mönster av pengasedlar.

Blommigt

Alla har inte råd att lägga pengar på ett par blommiga Balenciaga boots, men vad gör väl det när det finns en hel del snygga budget­alternativ? Surfa in på River Islands hemsida för att klicka hem dessa blommiga, lårhöga sock-boots!

Aubergine

Mörklila och aubergine-toner passar väldigt bra nu när det är höst. Jättefint att matcha till rutig kavaj och/eller byxor. Dessa mörklila sock-klackar finns att köpa hos Zara!

Svart

Svart funkar till allt och alltid! Experimentera gärna med olika typer av material, till exempel ett par snygga lack­skor. Dessa sock-klackar hittar du hos Zara.

Rött

Röda varianter av sock-boots är utan tvekan de mest populära! Sania ser helt fantastiskt ut i klänning från Samsøe & Samsøe och röda sock-klackar! Shoppa ett par liknande klackar hos Miss Selfridge.

Glitter

Gör som Linn Eklund och shoppa ett par snygga glitter-pjuks! Dessa blåa glitterboots finns att köpa hos Monki. Ett par liknande boots, men istället i rosa, kan du klicka hem från & Other Stories!

Emma Stoopendahl

Publicerad 2017-10-26 13:00