Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Therése Lindgren x Glitter

maj 2018

Therése Lindgren + Glitter = Sant! Tidigare i maj släppte YouTube-sensationen Therése Lindgren en egen smyckes­kollektion tillsammans med det svenska, välkända företaget Glitter. Vi har kikat lite närmre på kollektionen och tagit reda på var inspirationen till smyckena kommer ifrån, hur Therése själv har tänkt att man ska bära och matcha dem samt en massa annat smått och gott!

Den skandinaviska naturen

Inspirationen till kollektionen kommer från den skandinaviska naturen, och främst då djuren som lever i den. Vi hittar allt från getingar och ekorrar till sniglar och rådjur i denna smyckes­kollektion. Men även några andra saker från vår natur­miljö, som till exempel kottar, har smugit sig in på ett hörn.

Eftersom Therése själv är djurrätts­aktivist och miljö­kämpe så kände hon att det var väldigt naturligt för henne att skapa en kollektion som knöt an till just djur och natur. En av anledningarna till att hon valde att arbeta med just de skandinaviska djuren var för att de inte finns representerade i så stor utsträckning inom smyckes­världen. När det tillverkas smycken i form av djur handlar det oftast om mer exotiska djur som till exempel elefanter, sköld­paddor och delfiner. Therése kände att det var dags för de lite mer “vardagliga” djuren att få ta plats!

Utöver djur- och natur­smyckena innehåller kollektionen även ett par övriga symboler och texter som Therése själv känner starkt för och kan relatera till; som till exempel kvinno­symbolen och texten “ILYSM” (förkortning för I Love You So Much) som hon brukar skriva till sina följare i slutet av sina YouTube-videor.

Mixa och matcha

Kollektionen består av ett antal olika halskedjor, armlänkar och örhängen i en ganska enkel design, samt en hel rad olika berlocker. Anledningen till detta är för att Therése själv älskar att leka med olika berlocker, mixa och matcha och sätta ihop sitt alldeles egna, unika smycke. Just därför kändes det självklart för henne att med den smyckes­kollektion hon skapar ska det vara enkelt och roligt att sätta ihop sitt egna “Therése-smycke”.

Kollektionen innehåller också några olika typer av ringar och dessa är de enda smyckena ur kollektionen som inte går att kombinera med berlockerna. Annars är till och med örhängena som Therése har skapat speciellt utformade för att man ska kunna hänga berlocker på dem, då de har en “stoppkula” i änden som gör att berlockerna inte kan åka av.

Men det är inte bara när det kommer till att skapa sitt eget smycke med hjälp av berlocker som Therése har tänkt att det här är en kollektion för att mixas och matchas på alla möjliga olika sätt. Den tankegången finns även med i färgvalen till smyckena! Alla smycken i kollektionen är gjorda av 925 Sterling silver eller förgyllt silver toppat med ett skinande lager av 18 karat gult. Samtliga smycken finns alltså som både silver- och guld­färgade.

Therése tänker sig att man kan matcha guld och silver med varandra för en lite mer spännande och trendig look. Faktum är att denna färg­matchning redan är gjord från början i några av smyckena. Snigel­berlocken, geting­ringen och ekollon­berlocken är tre exempel som faktiskt är tvåfärgade, det vill säga både guld- och silverfärgade. En kul och innovativ grej tycker vi!

Kollektionen finns att köpa i alla Glitters fysiska butiker samt online på glitter.se. Priserna ligger mellan 109–249 kr.

Martina Olsson

Publicerad 2018-05-23 08:00