Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Trendiga solglasögon

mars 2017

Nu när våren har börjat smyga sig på och solen blir allt starkare är det dags att investera i ett par nya solglasögon. Solglasögon är en enkel och viktig accessoar som lyfter outfiten under de soliga månaderna.

Matcha bågarna i färgvalet av dina övriga accessoarer eller bryt en helsvart look med ett par i en fin färg. Många ser idag endast solglasögon som en utsmyckning och glömmer kanske bort att det faktiskt är viktigt för att skona våra ögon också, men att kombinera mode med nytta är aldrig fel. Butikerna har ett brett utbud av snygga par i många olika modeller och färger, från budget till lyx och som gör det möjligt att variera i oändligheter.

Solglasögon följer som vanligt övriga modetrender och därför är det i år mycket retro, så som stora, runda så kallade cat-eyes. Inspireras av det mer extrema modet direkt från catwalken, satsa på modeller som sticker ut!

Plastbågar

Stora bågar i plast som är både stilrena och snygga. Med minimalistiska detaljer så som spegelglas och mönster. Starka färger, gärna pasteller, är en annan stor modetrend 2017. Flera kollektioner av solglasögon bjuder därför på en mängd av skarpa färger. Bruna, svarta, orange och rosa nyanser är de mest populära färgerna i vår och sommar.

Mönstrade bågar i bruna nyanser och tonade glas ger en glamorös Hollywoodkänsla. Ovan syns tre glasögon i denna anda, från lyx till budget.

Rosa, rosa, rosa… Färgen är en stor trend i vår och det gäller även för solglasögon.

Stora gula solglasögon som får en extra lyxig känsla av den pärlemo-beklädda ramen. Matcha gärna med ett par ljusa jeans och en vit skjorta med loose fit.

Runda bågar

Runda 70-talsbågar i metall är något som har hängt med under flera år och även nu följer trenden och ser ut att göra det ett tag framöver. Denna modell passar perfekt på dig som har en fyrkantig ansiktsform, men eftersom formen görs i många olika utföranden passar den därmed också de flesta former. Guld, silver och rosé utgör ramen för de flesta solglasögon i denna modell medan glasets ton och färg varierar från varje par.

För den som inte kan bestämma sig för runda metallbågar eller ett par i plast finns det en hel del att välja på som är en kombination av bägge materialen. Nedan har vi ett par retroinspirerade solglasögon i metall samt plast från Mango.

Cat eyes

Det är inte bara 60- och 70-tal som influerar årets solglasögontrender utan även 50-tals favoriterna ”cat eyes” är idag väldigt inne. Modellen har varit populär i flera år nu. Det nya är att de blir alltmer sofistikerade, och pryds gärna med exklusiva detaljer som stenar och metalldetaljer.

Annie Ohlsson

Publicerad 2017-03-24 09:20