Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Trendigaste vinterjackorna i år

december 2016

Har du inte hittat den perfekta vinterjackan än? Har du efter många om och men fått inse att vintern är ett faktum och att höstjackan inte räcker till hur mycket du än försöker? Misströsta inte. I denna artikel har jag tagit fram vinterjackorna som får en att längta efter snö och kyla. Med dessa jackor kan vem som helst ta sig igenom vinterns dystra dagar.

Fluffiga dunjackor i okonventionella längder och textur

Dunjackan har länge varit en favorit för många under vinterhalvåret. Med självklara fördelar som värme och bekvämlighet är det en jacka som återkommer varje år. Det var dock länge sedan den var så trendig i modesammanhang som den är idag. Ju fluffigare desto trendigare verkar ledorden vara och helst ska det finnas någon detalj som skiljer sig från mer traditionella dunjackor. I år får längden gärna vara knälång eller midjekort, inget mittemellan. Den glansiga dunjackan ses på modeikoner världen över och metallic tycks vara favoriten. Även den matta texturen är något vi kan räkna med att se i vinter, både i svarta och färgstarka versioner.

Herrkappan i mönster och murriga färger

Rocken har till skillnad från dunjackan länge varit en favorit bland modeintresserade. Med sin eleganta och klassiska stil så fungerar kappan perfekt till såväl jobbet som vinterns alla festligheter. I år är det herrmodellen som är trendigast, gärna i ett rutigt mönster och i någon murrig färg så som grå eller mörkbrun. Gillar du militärmodet så har du flyt, för i år är militärmodet hetare än någonsin och militärrocken kombineras snyggt med ett par stadiga skinnboots.

Pälsjackan ska vara fake med glansig struktur

Konstgjord päls har sedan länge hållit oss varma under de kalla vintermånaderna. De lämpar sig bäst för festen då de kanske inte alltid mår bra i vinterns regn och snö. I år får pälsen gärna vara glansig. Det är de svarta jackorna som är mest trendiga i år när det gäller fuskpäls, men vill du sticka ut ur mängden så kan du välja till exempel ett mörkgrönt alternativ. Känner du att en hel fuskpälsjacka känns för mycket, kan du satsa på en jacka med pälsdetaljer som på bilden.

Vilken jacka kommer du välja i år?

Viktoria Nordström

Publicerad 2016-12-10 01:06