Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Trendsäkra plagg i vårens hetaste färg; Gult

april 2017

Färgen gult håller sig kvar ett tag till, trots att påsken är över. Gult är nämligen allt annat än fult och sägs vara vårens och sommarens trendigaste färg. Vill du uppdatera din garderob med färgstarka plagg och accessoarer? Nedan listar vi våra gulaste favoriter.

Klänningen

Det är ingen nyhet att vi i Sverige blir allt mer glada och sociala när solen tittar fram efter en lång och mörk vinter. Det har därför blivit dags att uppdatera garderoben efter ditt glada humör med gula klänningar för att matcha solens strålar. Matcha klänningen med strumpbyxor och boots under den svala perioden av året men övergå till bara ben och sandaletter när solen börjar värma.

Tips! Glöm inte solhatten, alternativt ett par solglasögon för att skydda dig mot UV-strålning, självklart i en gul nyans.

Överdelen

Solglasögon, klänningar eller toppar? I vår ser vi färgen gult överallt. Satsa på kavajer och blusar med volanger eller asymmetriska plagg. För dig som vågar passar det perfekt att matcha gult tillsammans med just färgen gult, gärna i form av ett set. Annars går det minst lika bra att tona ner färgen med hjälp av bruna detaljer. Färgen i sig behöver inte vara svårburen så länge du matchar den rätt.

Tips! Gult fungerar även bra med denim, try it out!

Underdelen

Play safe eller gå all in? Vill du köra på ett säkert kort? Den klassiska jeanskjolen i en perfekt ljusgul färg har obegränsade möjligheter att matchas med andra färger. Eller varför inte gå all in och rocka en knallgul kjol som enklast matchas med puderbeigea detaljer. Nyans spelar ingen roll, du är trendig oavsett. Valmöjligheterna är oändliga och det är bara du som sätter gränser.

Tips! Matcha din gula underdel med den blå- och vitrandiga skjortan.

Skor & accessoarer

För dig som vill vara lite mer diskret men fortfarande gillar tanken på färgen gult rekommenderar vi att du piffar upp din outfit med detaljer istället. Införskaffa dig sandaler designade av Michaela Forni som är inspirerade av den Franska och Italienska Rivieran. Eller varför inte ett knallgult turbandiadem från Zara? Sist men inte minst suktar vi efter en knallgul liten Gucci som piffar upp vilken outfit som helst.

Tips! Färgen kan snyggt kombineras med mönster.

Linda Johansson

Publicerad 2017-04-18 11:10