Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Trendspaning: baskern

december 2017

Baskern har gjort storartad comeback i höst. Vi visar hur tre bloggerskor anammat trenden och ger tips på nio snygga baskrar att klicka hem nu!

Baskern är hatten som får tankarna att vandra till ljuvliga Franrike och mode­riktiga parisier. Men baskern har gjort större avtryck i historien än så och klätt allt från kända skådespelare och konstnärer till politiska aktivister och militärer. I höst är baskern tillbaka som en av säsongens hetaste trender och syns överallt! Christian Dior tog baskern till catwalken i våras och kändisar som Rihanna, Bella Hadid och Elsa Hosk har fotograferats i basker under hösten. Baskern syns även flitigt i Instagram-flödet hos åtskilliga, svenska som utländska, influencers och bloggare som Bianca Ingrosso, Angelica Blick och Lucy Williams.

När Christian Dior visade upp sin AW 2017 kollektion under mode­veckorna i våras var baskern ett genom­gående inslag. Alla modeller bar likadana baskrar, svarta och i skinn.

Brittiska bloggerskan Amy Spencer, under namnet The Little Magpie, är en av många som hakat på höstens basker-trend. På bloggen och Instagram visar hon upp flera drömmiga outfits vars gemensamma nämnare är baskern. Röd basker till prickig klänning eller grön basker till rutig kavaj? Amy gör oss övertygade om att det finns en basker för varje outfit och att man aldrig kan äga för många baskrar.

Inspireras av The Little Magpie och skaffa en mörkgrön basker. Eller varför inte liva upp din höst­outfit med en ljusrosa eller beige variant?

Svenska bloggerskan Josefin Dahlberg har fotat flera coola basker-looks i höst. I svart basker, prickig topp och fluffig jacka är hon sådär parisiskt chic som alla drömmer om! Och hur cool är hon inte när hon stylar blommig klänning med basker? Vi älskar kombinationen av somrigt, blommigt och färgglatt med basker och kängor. Sommar möter höst i en och samma outfit helt enkelt!

Gör som Josefin och satsa på en klassisk svart eller grå basker för att enkelt addera lite franska influenser till din look!

Janni Delér visar hur en röd basker kan addera det där lilla extra till tre olika outfits! Ett par röda byxor, basker och oversize skjorta ger den perfekta strosa på stan-outfiten. Vår favorit är den lite mer festliga looken där baskern matchas till de röda revärerna på byxorna. Färgkombinationen rött, svart och silver är en riktig hit som passar bra nu i vinter!

Vill du också klicka hem en basker i härligt rött? Vi har plockat fram tre alternativ!

Emma Stoopendahl

Publicerad 2017-12-17 15:30