Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Vårens hetaste färg: lila

februari 2018

Nu ser vi äntligen ljuset i tunneln. Ljusare tider år på väg och vår­känslorna börjar smyga sig på. Med våren kommer också vårmodet och en ny modesäsong betyder nya trender – och framförallt, nya trendfärger. Inför varje vår och höst släpper de stora modehusen sina nya kollektioner med säsongens trender och varje gång är det en eller flera färger som syns extra mycket i dessa kollektioner; säsongens trendfärger.

Våren 2018 är lila den hetaste färgen när det kommer till kläder och accessoarer. Kanske lite otippat då det var länge sedan lila var med i mode­matchen på det här viset. Men otippat är ju roligt!

Färger finns som bekant i flera nyanser och en nyans passar den ena bättre än den andra. Vi har valt ut de snyggaste plaggen i tre olika nyanser av lila så att du ska kunna hitta den nyans som just du vill bära i vår. Vilken blir det?

Pastellila

Pastellila är förmodligen den nyansen av lila vi kommer att få se mest av i vår eftersom pastell­färger generellt är en åter­kommande färgtrend under vår­säsongen.

Färgen piggar upp och ger ljus åt din outfit på ett roligare sätt än vitt gör. Med andra ord: en färg som passar utmärkt att addera till den annars helsvarta vardags­outfiten. Och visst ger den oss vårkänslor, eller hur?

Klarlila

Här har vi den riktiga rookien när det kommer till trendfärger; klarlila! Just den här intensiva lila färgen var länge sedan man såg mycket av i mode­branschen, men nu under våren 2018 är det alltså dags. Och vi gillar vad vi ser!

Färgglatt är alltid härligt och vi hoppas att vi kommer bli många som vågar oss på att bära denna lila färg i vår. Och vet du vad? Just den här nyansen av lila passar bra tillsammans med en klar orange färg, då de båda lyfter fram varandra väldigt fint. Om du vågar dig på den matchningen garanterar vi att det kommer bli en hit. Varför inte slå till på tröjan från Baum und Pferdgarten här ovan nu på direkten egentligen?

Mörklila

“Mörklila, är inte det för hösten?!” kanske några av er tänker nu. Men det behöver det absolut inte bara vara! Titta bara på den vackra maxi­klänningen från For Love & Lemons här ovan, känns den höstig? Nej, precis! I vår bär vi mörklila plagg med detaljer som blommor och volanger för att få till den där riktigt fräscha och härliga vår­känslan.

Tycker du ändå att det känns höstigt, eller vill du kanske bara få en vanlig mörklila tröja utan några särskilda detaljer att kännas vårig? Matcha med ett par ljusa byxor eller en kjol + bara ben så ska du se att det löser sig!

Martina Olsson

Publicerad 2018-02-16 11:00