Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Vinterns hetaste skor

december 2016

”A girl can never have too many shoes” är ett motto jag lever efter – ständigt på jakt efter ett par nya skor. Är du också sugen på nya boots eller klackar? Här har jag samlat några av vinterns hetaste skotrender!

Djurmönster

Inspireras av Zadig & Voltaires coola leopardboots! Djurmönster i allmänhet och leoprint i synnerhet är trender som vi har sett mycket av i höst och vinter. Allt från jackor, skor och väskor till toppar och klänningar pryds med leopard. Är leopard inte din grej så kanske du kan spana in ormmönstrat istället? När det kommer till skotrender är snakeprint i princip ännu hetare än leopardprint, i alla fall om man ska tolka onlinesidornas utbud. Bara dina fötter kläds av djuriska mönster så är du helt rätt ute!

Vinterkängor

Ibland, särskilt om man bor i Sverige, behöver man ett par rejäla kängor för att ta sig igenom vintern. Då är det tur att det finns märken som Timberland och Dr Martens som kan komma till ens räddning. För ett par bekväma, funktionella vinterkängor behöver inte vara fula - tvärtom! Dr Martens och Timberland kängor bidrar med en avslappnad och cool känsla till din outfit.

Lack

Varför inte testa på ett par boots i lack istället för de vanliga skinn-kängorna i år? 2016 har vi sett lackade byxor, jackor, kjolar och skor. Lack är helt enkelt superhett! Att rocka ett par lackbrallor är det kanske inte så många som vågar men ett par lackade ankelboots kan klä de flesta.

Metallic

Ta efter Alexa Chung och investera i ett par metallic boots! Alexa kör ett par i silver, vilket finns i många varianter ute i affärerna just nu, annars kan du välja mellan guld, brons eller rosé-färgade ankelboots för att piffa upp din outfit lite!

Strumpor

I år är valet av strumpor eller strumpbyxor minst lika viktigt som valet av skor. Att ha strumpor i sandaletterna skulle för några år sedan setts som en total modemiss men inte 2016! Nu vill vi vara festfina men även varma om våra fötter. Allra hetast är glittriga strumpor/strumpbyxor eller fishnettrendens nätstrumpor som kan matchas med loafers, klackar eller skymtas under ett par boots.

Emma Stoopendahl

Publicerad 2016-12-29 13:49