Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

Way Out West streetstyle

augusti 2017

Den 10-12:e augusti var det Way Out West i Göteborg och detta är utan tvekan den stilsäkraste festivalen i Sverige. Eftersom det är en stadsfestival går besökarna verkligen all-in när det gäller outfits och Way Out West är verkligen rätt ställe att befinna sig på om man vill bli inspirerad stilmässigt.

Men alla har inte möjlighet att besöka festivalen, så därför har jag plockat ihop lite streetstyle-bilder från festivalen som visar några trender att inspireras av nu under sensommaren och början av hösten; så att alla ni som missade festivalen (inklusive mig själv) kan inspireras hemma framför datorn istället!

Monokromt

Något som syntes väldigt mycket under Way Out West var monokroma outfits, alltså outfits där stora delar av, eller hela outfiten går i samma färg eller samma mönster. Den allra hetaste färgen att klä sig i från topp till tå var utan tvekan rött, inte så konstigt kanske då rött är en av höstens stora trendfärger.

Denim on denim

Att matcha denim med denim har varit väldigt trendigt hela sommaren 2017, och jag tror att denna trend även kommer att hålla i sig under hösten. Säkert är i alla fall att denna trend var otroligt populär på Way Out West.

Det är en väldigt festival­vänlig outfit då det är bekvämt, snyggt och man behöver framförallt inte tänka så mycket på morgonen när man gör sig i ordning. En jeansjacka och ett par jeans i samma kulör plus en snygg tisha och du är redo! Om du väljer jeansjackan och jeansen som är hela och rena eller superslitna spelar heller ingen roll, välj det som passar dig och din stil helt enkelt. Jeans på jeans funkar alltid.

Rött

Rött är som sagt en stor trendfärg för hösten 2017, men under Way Out West var det många som redan hade tagit fasta på denna trend. Rött är verkligen en färg som piggar upp och sticker ut i folkmassorna, och sånt är alltid härligt tycker jag!

Solglasögon i retrostil

Den här typen av solglasögon som ger ett plastigt och väldigt retro intryck har blivit otroligt populära bland alla modeprofiler den senaste tiden och på Way Out West befann sig ett par brillor i denna stil på var och varannans nästipp.

För en extra retrokänsla och framförallt för att vara extra trendig ska du välja en modell med vita eller färgstarka bågar, samt en modell i lite smalare design. Och nej, man behöver inte gömma undan sina solglasögon i en låda bara för att vi går mot mörkare tider. Det är faktiskt okej att bära solglasögon även om det inte är strålande sol ute, det är ju så snyggt och kan verkligen göra mycket för din outfit.

Martina Olsson

Publicerad 2017-08-24 14:00