Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Inspiration

#WhyWeWearBlack

januari 2018

Under natten till måndagen den 8 januari, svensk tid, hölls den årliga Golden Globe-galan. Genom initiativet #WhyWeWearBlack visade en rad kvinnor och män inom film­branschen sitt stöd till rörelsen #MeToo och jämlikhet mellan kön. Läs vidare om vad Time’s Up står för och inspireras av 7 kvinnor som rockade #WhyWeWearBlack.

Time’s Up är en rörelse som upp­kommit till följd av höstens uppmärk­sammade avslöjanden om sexuella trakasserier inom olika arbets­branscher. Gruppen kämpar för jämlikhet mellan könen och mot systematiska sexuella trakasserier i Hollywood och på andra arbets­platser runt om i USA. Time’s Up backas upp av 300 fram­trädande kvinnor inom nöjes­branschen med front­figurer som bland andra Reese Witherspoon och Shonda Rimes. Inför Gloden Globes väcktes ett initiativ om att bära hel-svart på röda mattan i stöd för Time’s Up och #MeToo. Den inofficiella kläd­koden spreds snabbt över social media under hashtagen #WhyWeWearBlack.

Uppslutningen till initiativet var stort och på galadagen fylldes röda mattan av svart­klädda skåde­spelare och skåde­spelerskor. Inspireras av 7 kvinnor som bar helt fantastiska kreationer i stöd för #Metoo och Time’s Up.

Frankie Shaw

Skådespelerskan Frankie Shaw intog röda mattan i en J. Mendel klänning med överdel i spets och ljuvlig tyllkjol.

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz dök upp i en enkel men elegant klänning från Saint Laurent. Spana in hur de smaragd­gröna örhängena och tatueringarna på armarna bidrar med det lilla extra till looken.

Kendall Jenner

Modellen Kendall Jenner gled in på röda mattan i en magisk klänning signerad Giambattista Valli Haute Couture.

Alicia Vikander

Svenska stoltheten, skåde­spelerskan Alicia Vikander visade upp sin bara rygg i en vacker klänning från mode­huset Louis Vuitton.

Madeline Brewer

Madeline Brewer fotograferades i en Diane von Furstenberg klänning med frans­detaljer.

Millie Bobby Brown

Stranger Things-stjärnan Millie Bobby Brown kombinerade klänning från Calvin Klein Appointment med en hög, stram knut.

Susan Kelechi Watson

Susan Kelechi Watson valde bort klänning och körde istället på en super­snygg, glittrande Moonsori jumpsuit.

Emma Stoopendahl

Publicerad 2018-01-15 16:00