Modegallerian Magazine
Mode­nyheter & inspiration
Veckans blogg

Yohanna Backman

april 2018

Nu står de i min walk in closet som prydnad

 

Yohanna Backman är 28 år och bor i Falun men spenderar en hel del tid i Stockholm. Hon har bloggat i drygt tio år och började så att vänner och familj skulle kunna följa henne och sambon på deras resor. Idag är bloggen desto mer väl­besökt och Yohanna skriver även om såväl mode och skönhet som sin vardag.

Vilket plagg är du på jakt efter just nu?

Som varje vår, en ny jacka. Jag har alltid problem med vardags­jackor och hittar aldrig någon som jag verkligen känner passar till mycket eller som jag riktigt trivs i. Just vårjacka har jag väldigt svårt för att hitta.

Vad kommer bli ditt mest använda plagg i vår?

En lite längre svart kavaj som jag köpte på H&M för några veckor sedan. Den kommer jag kunna använda tillsammans med många olika plagg och skor. Sen brukar jag alltid använda kavaj när det fortfarande är lite kyligt ute men för varmt för jacka.

Bästa hemliga stilknep?

Älskar plagg som man kan kombinera med olika skor, accessoarer och både klä upp och ner. Jag har många klänningar som kan användas med sneakers men även till kvällen med klackar och lite snygga accessoarer.

Någon trend du skippar denna säsong?

Trenden jag förmodligen kommer att skippa nu i vår är lekfulla prints. Har lite svårt att se mig själv använda kläder med massor av olika mönster och färger.

Klär du dig för att inspirera, imponera eller attrahera?

Jag klär mig nog mest för mig själv. Att jag själv ska gilla det jag har på mig och känna mig bekväm i det. Sen är det absolut roligt om man skulle kunna inspirera någon eller om någon ger en komplimang för hur man t ex har kombinerat olika plagg eller att man har någon fin accessoar.

Senast köpta plagg?

Jag fick hem en beställning förra veckan med lite nytt till sommaren. Jag gillar att köpa lite nytt inför sommaren och klickade hem en off shoulder-blus, två klänningar och två par sneakers.

Någon trend som är ett måste denna säsong?

Då säger jag helt klart think pink trenden. Jag har alltid gillat en viss typ av rosa och har faktiskt ganska mycket rosa plagg i garderoben. Köpte en puderrosa kavaj förra året som jag inte använt ännu så den åker nog på så fort det är tillräckligt varmt för att gå utan jacka.

Vad bär du för väska atm? Och vad finns alltid i den?

Jag använder min Louis Vuitton Neverfull till vardags. Det som alltid finns i den är min system­kamera, kort­hållare, mobil­telefon, vatten­flaska, kalender, nycklar och läppglans.

Sämsta köp? Bästa köp?

Mitt sämsta köp är ett par skor från Steve Madden som jag beställde på nätet och de kom precis när vi var utomlands vilket gjorde att jag inte kunde prova dem. När vi kom hem hade det går över tiden till att kunna skickas tillbaka och så klart var de en storlek för små. Nu står de i min walk in closet som prydnad.

Bästa köpet är absolut mina svarta Levi’s jeans, otroligt sköna och passar till det mesta och kan klä upp och klä ner.

Ditt dyraste plagg eller accessoar? Var det värt pengarna?

Det är min Louis Vuitton LockMe som jag köpte förra året. Det är en liten cross body bag som jag har använt otroligt mycket. Perfekt till fest eller vardag när jag inte vill släpa på för mycket utan bara ha med mig mobil, läppglans och kort­hållare. Så ja, den är värd pengarna.

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i?

Jag skulle säga kjol eller klänning. Det är nog de plaggen jag använder mest under vår, sommaren och höst. Kan användas på många olika sätt, kombinera olika toppar till samma kjol, klä upp och klä ner.

Kan du klä dig i trendiga plagg eller accessoarer trots att du själv anser dem vara mindre fina?

För mig handlar det väldigt mycket om att jag vill känna mig bekväm i allt jag bär och jag tror att folk runt omkring mig skulle se direkt om jag är obekväm i ett plagg.

Vilket är ditt favorit-budget­märke?

Jag handlar nog mest från Zara, NA-KD och Nelly, där jag hittar olika typer av kläder och man kan hitta mycket snyggt som ändå inte behöver kosta speciellt mycket.

Vilka hårvårds­produkter klarar du dig inte utan?

Joico Thermal protectant spray och Antonio Axu dry shampoo.

Vilken hudvårds­produkt klarar du dig inte utan?

Jag använder moisturising serum från Emma S både morgon och kväll.

Vill du veta mer om Yohanna? Här finner du hennes blogg.

Publicerad 2018-04-05 20:00