Modegallerian

Magazine

Mode­nyheter & inspiration
 • Oversized och androgyna kläder

  Oversized och androgyna kläder

  Oversized och androgyna plagg har blivit alltmer populära under de senaste åren. Dessa kläder bryter mot traditionella könsroller och skapar en mer mångsidig garderob för både män och kvinnor. Men vad är det som gör dessa plagg så populära och vad är det som driver denna trend?

 • Kläder av läder och mocka

  Kläder av läder och mocka

  Läder och mocka är två material som har varit en del av modeindustrin under lång tid och som fortfarande är mycket eftertraktade i dagens modevärld. Båda materialen används för att skapa en rad olika plagg och tillbehör, och är kända för sin hållbarhet och klassiska stil.

 • Sneakers och Streetwear 2023

  Sneakers och Streetwear 2023

  Som en kvinna som gillar träning och motion är jag en stor anhängare av sneakers och streetwear. Dessa två element är inte bara viktiga för min stil, utan också för min prestation i träningen. Här ska jag utforska varför sneakers och streetwear är så viktiga för en aktiv livsstil. Följ med!

 • Hållbart och etiskt mode

  Hållbart och etiskt mode

  Under de senaste åren har hållbarhet och etiskt mode blivit allt mer populärt och trendigt. Konsumenter över hela världen vill nu veta mer om var deras kläder kommer ifrån och vilka miljökonsekvenser som skapas under produktionsprocessen. Med allt högre medvetenhet om de globala utmaningarna.

 • Snart dags för vårkläder 2023

  Snart dags för vårkläder 2023

  Våren är min favoritsäsong, och jag ser alltid fram emot att uppdatera min garderob för den här tiden på året. Efter en lång vinter med tjocka kläder och stövlar, är det skönt att äntligen kunna dra på sig lite lättare kläder och njuta av solen och värmen. Här går vi igenom vårens bästa köp!

 • Studentklänningar

  Studentklänningar

  Som student är det en av de mest minnesvärda stunderna i livet att få ta examen från gymnasiet eller universitetet. Detta betyder att det är viktigt att ha en klänning och matchande accessoarer som gör att du känner dig bekväm, självsäker och snygg under din examensceremoni.

 • Vita klänningar

  Vita klänningar

  Som modeskribent är det en nödvändighet att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och stilarna som råder på marknaden. En av de mest tidlösa och klassiska trenderna som alltid har varit populär bland kvinnor är vita klänningar.

 • Modern i manchester

  Modern i manchester

  Trender kommer och trender går. I år har det blivit dags för manchester­tyget att göra comeback i modevärlden. Vi tipsar om var du hittar godbitarna till manchester­plagg och våra bästa stylingtips.

 • Ida Lanto x Nelly

  Ida Lanto x Nelly

  I vår lanserar Ida Lando i samarbete med Nelly en bröllops­kollektion bestående av vackra långklänningar och innehåller något som passar perfekt för såväl brud som tärnor och gäster.

 • Det hänger på håret

  Det hänger på håret

  Just nu är det dags att ta i från tårna och smycka håret! Glöm det där med att hårspännen och tofsar inte ska synas. Våren 2019 är håraccessoarernas time to shine och självklart bjuder vi på tips och tricks för hur du bäst väver in denna trend i din personliga stil.

 • Copenhagen Fashion Week

  Copenhagen Fashion Week

  Två gånger per år hålls den största modeveckan i norden, Copenhagen Fashion Week, i vårt grannland Danmark. Varje säsong samlas tusentals modeikoner, influenser och modeintresserade människor för en tre dagars catwalk-visning.

 • Här shoppar du catwalk­trenderna våren 2019

  Här shoppar du catwalk­trenderna våren 2019

  Vårens modetrender har synts på catwalks över hela världen och många är nog eniga om att mycket av det vi fått se väcker ett stort *ha-begär*. Vi guidar dig till hur du blir catwalksnygg våren 2019 utan att behöva spendera en förmögenhet på nya kläder och accessoarer!

 • Modetrender för 2019

  Modetrender för 2019

  I det kommande året ser vi naturnära färger som mixas med djärva kulörer och mönster­mixer med sköna 70-talsreferenser. Några av de starkaste trenderna är jordnära färger, ljus denim, fransar och spets.

 • Vinterglittra i Safira by Molly Rustas

  Vinterglittra i Safira by Molly Rustas

  Vi har tagit oss en närmare titt på Molly Rustas smyckes­kollektion Heirlooms och en sak är säker – har du idétorka när det kommer till vad du ska köpa i julklapp till mamma eller till bästa vännen? Ingen panik, efter att du har sett dessa smycken så kommer det problemet att vara som bortblåst!

 • Teddyjackan

  Teddyjackan

  Är du extra frusen av dig och föredrar mjuka och sköna material? Då är definitivt teddyjackan ett måste i vinter­garderoben. Trenden med teddyjackan tog ett stort kliv ut i modevärlden redan förra säsongen men i år är den hetare än någonsin och är en av de största trenderna hösten/vintern 2018.

 • Tränings­kollektionerna att hålla ett extra öga på i höst

  Tränings­kollektionerna att hålla ett extra öga på i höst

  Efter en lång och varm sommar måste vi ändå konstatera att hösten nu är här. Men häng inte läpp för det! Hösten är en tid för nystart och förändring. Vi tipsar om 3 tränings­kollektioner till dig som vill röra lite mer på dig och behöver en extra motivations­spark i baken.

 • Merelle Yakoub

  Merelle Yakoub

  Merelle Yakoub är 21 år och kommer från Falun i Dalarna men bor numera i Stockholm. Merelle arbetar på Metro Mode och beskriver sig som en glad, driven och målmedveten person. Vi ville veta mer om hennes stil och känsla kring mode.

 • Höstens fem modemåsten

  Höstens fem modemåsten

  Efter en lång och för en gångs skull varm sommar i Sverige så kommer som bekant hösten, vilket även resulterar i nya och spännande modetrender. Här listar vi de fem hetaste mode­måstena att hålla ett extra öga på i höst!

 • Filippa Kronholm

  Filippa Kronholm

  Filippa Kronholm är 22 år gammal och bor sedan 2017 i Stockholm. På Instagram visar hon upp bilder med härliga outfits och Filippas blogg handlar främst om hennes vardag tillsammans med pojkvännen. Vi ställde några snabba modefrågor till Filippa för att ta reda på mer.

 • Alma Evebring

  Alma Evebring

  Alma Evebring är 21 år och bosatt i Värnamo men flyttar i höst till Borås för att ta sikte på modebranschen. Alma berättar att hennes blogg kommer snart handla mycket om inredning av den nya lägenheten, den nya staden och självklart härliga outfits!

Nya artiklar Äldre artiklar